Muş Alparslan Üniversitesi
 
''Dünya Mutfağından Soslar” Eğitimi Tamamlandı

 

Kariyer Geliştirme Merkezi (KARGEM) Müdürü Doç. Dr. Zeliha Tekin koordinatörlüğünde, eğitmenliğini Şef Halit Uygur ve Öğr. Gör. Mehmet Gül’ün yaptığı “Dünya Mutfağından Soslar” eğitimi tamamlandı. 


Eğitimde İtalyan, Amerikan, Fransız, Meksika sosları tanıtılıp hazırlanırken, pesto sos, alfredo sos, bolonez sos, kremalı mantar sos, carbanara sos, napoliten sos, fettuccine sos ile makarna ve sos yapımı teknikleri anlatıldı. Doç. Dr. Zeliha Tekin, eğitime katılan öğrencilerimize “sos şefliği” mesleğinin başta İrlanda ve İngiltere olmak üzere pek çok Avrupa ülkesinde çok popüler ve iyi gelir sağlayıcı olduğunu; almış oldukları bu eğitimin ileriki dönemde bir kariyer fırsatı doğurabileceğini anlattı. Basının da (TRT ve TRT Kürdi) ilgi gösterdiği program Rektör Yardımcımız Cevad Selam ve Doç. Dr. Zeliha Tekin’in katılımcılara katılım belgeleri takdimi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.