Muş Alparslan Üniversitesi
 
İletişim Fakültesi Kapılarını Gazetecilik Bölümü ile Açıyor

 

İletişim Fakültesi (İLEF), akademik hayata Gazetecilik Bölümü ile “merhaba” diyor. Akademik ve idari birimlerimiz tarafından hazırlanarak Yükseköğretim Kurulu’na (YÖK) sunulan Gazetecilik Bölümü’ne öğrenci alımı teklifi kabul edildi. Bölüm, 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılında 50 öğrenci ile eğitime başlayacak.

 

Üniversitemiz bünyesinde yer alan 8 fakülteden biri olan İLEF, Gazetecilik Bölümü ile öğrenci alımına başlıyor. Üniversitemizin 5 Mart’ta Yükseköğretim Kurulu Eğitim-Öğretim Dairesi Başkanlığı’na sunduğu gazetecilik bölümüne öğrenci alınması ile ilgili teklif, 21 Mayıs tarihli Yükseköğretim Genel Kurulu Toplantısı’nda değerlendirilerek kabul edildi. Buna göre İLEF bünyesinde yer alan 3 bölümden biri olan ve kadrosunda 1 Profesör, 3 Dr. Öğr. Üyesi bulunduran Gazetecilik Bölümü 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılından itibaren 50 öğrenci ile eğitim-öğretime fiilen başlayacak.

 

Kalifiye eleman yetişecek

 

Ülkenin ve bölgenin gelişimine katkı sunabilecek evrensel düzeyde bilgi ve yeteneklerle donanmış bireyler yetiştirme misyonuyla hareket eden fakülte, Gazetecilik Bölümü ile mesleki etik değerlere bağlı bir eğitim anlayışıyla iletişim sektörünün ihtiyacı olan kalifiye elemanlar yetiştirmeyi amaçlıyor. 4 yıllık lisans eğitimi süresince teoriyle pratiği cem eden bir eğitim anlayışıyla hareket edecek olan bölüm, iletişim ve gazetecilik alanında kariyer hedefleyen adayların bir numaralı tercihi olmayı planlıyor.

 

Farklı iş kollarında geniş istihdam olanağı

 

Günümüzde iletişim sektörünün önlenemez yükselişi ve gelişen bilgi ağı göz önüne alındığında bölüm mezunlarının kamu ve özel sektörde sahip olduğu istihdam olanakları da göz dolduruyor. Bölüm, mezunlarına yerel ve ulusal yayın yapan gazete, dergi, televizyon ve radyolardan haber ajanslarına; internet tabanlı haber sitelerinden kamu kurum ve kuruluşlarının basın, yayın ve halkla ilişkiler birimlerine kadar geniş bir alanda iş bulma imkânı sunuyor. Bölümün istihdam olanakları arasında yeni medya ve internet yayıncılığı alanında genel yayın yönetmenliği, muhabirlik, editörlük ve web tasarımı ve yönetimi gibi alanlar da bulunuyor.

 

Dekan Aliyeva’dan öğrencilere çağrı: “Muş’a gelin”

 

Üniversitemiz başta olmak üzere Muş’a ve bölgeye değer katacak bölümün faaliyete geçmesi ile ilgili konuşan İLEF Dekanı Prof. Dr. Tamella Aliyeva şunları söyledi:

 

“YÖK’ün Gazetecilik Bölümü’ne öğrenci alımı için onay verdiği haberini Rektörümüz Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat hocamız bizimle paylaştığında büyük bir mutluluk duydum. Bu güzel haberi bölüm hocalarımızla paylaştığımda ise hepsi fakülte ve bölüm için canla başla çalışacaklarını söylediler. Şimdi söz sırası fakültemizi ve bölümümüzü tercih edecek olan gençlerde. Buradan üniversitemizi tercih edecek gençlere seslenmek istiyorum. Eğer çağdaş eğitim anlayışıyla hareket eden bir üniversitede eğitim almak istiyorsanız Muş Alparslan Üniversitesini tercih edin. Tüm akademisyenlerimiz Türkiye’nin ve Avrupa’nın en iyi üniversitelerinde eğitim almış; doktorasını tamamlamış çok kıymetli bilim insanlarından oluşuyor. Eğer doğa ile iç içe bir yerleşkede eğitim almak istiyorsanız Muş’a gelin. Üniversitemiz tam anlamıyla gençlere hitap eden bir külliyeden oluşuyor. Öğrenci dostu idaresi, sosyal imkânları ve barınma olanakları göz önüne alındığında her öğrencinin tercih edeceği, her ebeveynin evladını güvenle gönderebileceği bir ilim yuvasıdır burası. Fakültemizin bu bölümle faaliyete geçmesi için büyük çaba gösteren Rektörümüz Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat’a ve bu büyük mutluluğa onay veren YÖK Başkanımız Prof. Dr. Yekta Saraç hocamıza teşekkür ediyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”

 

Geleneksel ve yeni medya eğitimi bir arada

 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Gazetecilik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Abdulsamet Günek, iletişim fakültesinin bölgede iletişim ve medya sektörünün geliştirilmesi adına önemli bir misyon üstleneceğini belirterek şu şekilde konuştu:

 

“Amacımız ülkenin ve bölgenin gelişimine katkı sunabilecek, evrensel düzeyde bilgi ve yeteneklerle donanmış bireyler yetiştirmek. Bölüm, bölgesel ve ulusal düzeyde çağın ihtiyaç ve anlayışına uygun medya eğitimi vermeyi amaçlıyor. Yerelde tarafsız, hızlı ve etik ilkelerle donanmış bir medya ve iletişim alt yapısının kurulmasına ön ayak olmak ve bölgesel kalkınmaya her düzeyde destek vermeyi istiyoruz. Hali hazırda Litvanya Panevezys Teknik Üniversitesi ile Erasmus anlaşması bulunan Gazetecilik Bölümü önümüzdeki dönemlerde Erasmus ve Mevlana antlaşmaları ile uluslararası iş birliği sürecini devam ettirecektir.”

 

“Başarı hepimizin olacak”

 

Akademik anlamda var olanla yetinmeyen ve üniversitemiz adına her geçen gün daha iyisini hedefleyen Rektörümüz Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat ise düşüncelerini şu sözlerle dile getirdi:

 

“Yeni bölümün açılması hepimizi çok sevindirmiştir. Her şeyden önce uzunca bir süredir pasif durumda bulunan bölümün akademisyen eksikliği giderilerek aktif hale getirilmesi çok önemlidir. Ülkemizin sınırlı kaynaklarını en verimli şekilde kullanabilmek adına yeni bölümler açmak için büyük çaba sarf ettiğimiz kadar mevcut akademik birimlerimizi de yeniden yapılandırıyoruz. Muş’un son derece saygın ve köklü bir yerel basını var. Basın mensuplarımızı bu yeni bölüme sahip çıkmaya davet ediyorum. Buradaki başarı hepimizin olacaktır. Öğrencilerimize teoride bizler, pratikte onlar rehberlik ederse bölümümüz kısa sürede tercih edilen bir yer haline gelir. Fakültenin kurulmasında, gelişmesinde ve bugünlere gelmesinde emeği geçen eski-yeni tüm idarecilerimize ve akademisyenlerimize, öğrenci alımı için onay veren Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına arzı hürmetlerimle beraber minnettarlığımı sunuyorum. İlimizin entelektüel geleceğine ileriki yıllarda da hatırlanacak bir katkı yaptığımıza yürekten inanıyorum.”

 

Haber: Yunus Top