Muş Alparslan Üniversitesi
 
Rektörümüz Basın Mensupları ile Bir Araya Geldi

Rektörümüz Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, bugün düzenlediği basın toplantısında medya mensupları ile senato salonunda bir araya gelerek şu ana kadar gerçekleştirdikleri hizmetleri sıraladı. Toplantıya Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, Genel Sekreter Vekilimiz Harun Demir ve Genel Sekreter Yardımcısı Şükrü Çobanoğlu katıldı. Bu güne kadar yapılan çalışmaları değerlendiren ve Üniversitenin genel durumundan bahseden Prof. Dr. Polat, Üniversitenin şehre katkısının göz ardı edilmemesi gerektiğine işaret ederek, Muş’a sahip çıkacaklarını ve Muş'un gelişimine katkıda bulunacaklarını ifade etti.  Bu bağlamda yapılacak çalışmaları sıralayan Rektörümüz, Üniversite olarak eski Devlet Hastanesinin arazisine talip olduklarını, bu arazinin Üniversite'ye tahsis edilmesi durumunda buraya içerisinde laboratuvarların da bulunduğu ve altının araç otoparkı olarak değerlendirileceği bir Sağlık Kompleksi yapmayı düşündüklerini belirtti. Sağlık alanında bölgede kurulu yeni üniversiteler arasında öne çıkan bir üniversite olmayı planladıklarını da dile getiren Rektörümüz bu amaçla, akademik personel açığımızı hızla kapatarak ve mevcut birimleri destekleyerek teknik ve fiziki şartları ivedilikle oluşturmak istediklerinin altını çizdi. Prof. Dr. Polat ayrıca eğitimde kalite çıtasının yükseltilmesi adına farklı fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokulu taleplerinin olduğunu ve bunlardan açılma izni geçen hafta verilen Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunun en kısa zamanda öğrenci almaya başlayacağını, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nun açılması içinse YÖK nezdinde girişimlerinin bulunduğunu açıkladı.

 

2016 yatırım bütçemizin % 20 oranında arttığını söyleyen Rektörümüz, Üniversite kampüsünde yapılan fiziki çalışmalara da değindi. Prof. Dr. Polat, Kampüs ana girişinin Bulvar şeklinde yapılandırılacağını, yeni güzergâhın Aliya İzzetbegoviç Meydanı’ndan Kulp yoluna doğru açılacağını ifade etti. Üniversitemiz bünyesinde kullanılmak üzere yeni araçlar alındığını, son zamanlarda görülen yoğun kar yağışlarında karla mücadelede bu araçlar sayesinde Üniversite'nin  büyük ölçüde kendi imkânları ile başarılı olduğunu söyledi.

 

Gündeme dair basın mensupları tarafından yönlendirilen, 1100 Akademisyenin Barış Bildirisi hakkında ne düşünüyorsunuz şeklindeki soruya Rektörümüz, "Akademik özgürlük, Türkiye’de iğdiş edilmiş kavramlardan biridir. Akademik özgürlük, bilimin nesnel ölçütleri ışığında ortaya koyduğunuz müdellel sonuçları hiçbir baskıya boyun eğmeden ifade edebilme özgürlüğüdür. Akademik özgürlük söylemi, bir siyasi muhalefet mekanizmasına dönüşmüş ise o zaman akademisyenler sadece inanırlığını yitirmekle kalmaz aynı zamanda ülkenin mevcut sorunlarını içinden çıkılmaz hale getirmiş, kutuplaşmaları teşvik etmiş olurlar." şeklinde cevaplandırdı.

 

Bundan sonra yapılacak plan ve projelerde basın mensuplarının desteklerini beklediklerini da ifade eden Prof. Dr. Polat, toplantı sonrasında konukları ile öğle yemeğine geçti. Keyifli bir ortamda yenilen öğle yemeğinin ardından Rektörümüz, katılımlarından dolayı basın mensuplarına teşekkürlerini ileterek konuklarını uğurladı.