Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Alican’dan Bitlis Eren Üniversitesi’nde "Malazgirt’i Yeniden Keşfetmek" Konferansı
Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Alican Bitlis Eren Üniversitesi'nde düzenlenen "Malazgirt’i Yeniden Keşfetmek" konulu konferansta, Malazgirt Zaferi’nin Türk tarihi açısından önemini ve bu zaferin dünya tarihine etkilerini anlattı.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinliğe Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, Malazgirt Kaymakamı Göksu Bayram, Ahlat Kaymakamı Batuhan Bingöl, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Alican, konuşmasında Malazgirt Zaferi’nin Türk milletinin kaderini nasıl değiştirdiğini ve bu zaferin tarihteki kırılma noktalarından biri olduğunu vurguladı. Ayrıca zaferin ardından Anadolu’nun Türkleşmesi ve İslamlaşması sürecinin hızlandığını belirtti.
Konferansta üniversitemizin öncülüğünde Malazgirt ilçesinde gerçekleştirilen Malazgirt Savaş Alanının Tespiti Tarihi ve Arkeolojik Yüzey Araştırması Projesi kapsamında yürütülen arkeolojik kazı ve yüzey araştırmalarına da değinen Rektörümüz, ulusal ve uluslararası alanda büyük dikkat çeken çalışmaların hem bölge tarihi açısından hem de kültürel mirasın korunması ve tanıtılması yönünden büyük katkılar sağladığını ifade etti.
Programın ardından Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, Rektörümüze plaket takdim etti.
Editör: Öğr. Gör. Kübra Gökdemir