images

“BULSODER” Dergisi Yayın Hayatına Başlıyor…

Üniversitemizin yayın skalasının ulusal ve uluslararası düzeyde yükselmesinde aktif rol oynayan ve çeşitli uzmanlık alanlarındaki araştırmacıların bilimsel çalışmalarını yayınlayabilecekleri dergilere her geçen gün bir yenisi daha ekleniyor.

Üniversitemizin yayın skalasını arttırma misyonuna bir katkı da Bulanık Meslek Yüksekokulu’ndan geldi. "BULSODER" dergisi, Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Alican ve Bulanık Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. İrşad Sami Yuca’nın titiz çalışmaları neticesinde Dergipark arayüzünü kullanmak üzere onay aldı. Üniversitemizin yayınsal ölçekte niteliğini arttırmak amacıyla kurulan "BULSODER" dergisi; kısa vadede bölgemizde, uzun vadede de Türkiye’de bilimsel ve akademik çıtayı yükseltmeyi hedefliyor.

Bulanık Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. İrşad Sami Yuca, dergi ismi olarak "Bulanık MYO Sosyal Bilimler Dergisi" veya kısaca "BULSODER"‘in kullanılacağını ve derginin ilk sayısının 2023/Aralık ayında yayınlanmak üzere gerekli hazırlıklara ivedilikle başlanılacağını duyurdu. Ayrıca Yuca, bu derginin birimimiz ile ilgili belirli temalar özelinde Sosyal Bilimler alanında önemli araştırmaları ve akademik çalışmaları içereceğini vurguladı. Yuca, derginin kuruluş sürecindeki desteklerinden ötürü Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’a ve Rektör Danışmanı Doç. Dr. Mehmet Özalper'e teşekkür ederek sözlerine son verdi.

OLUŞTURULMA TARİHİ: 13-10-2023 07:53 |