images

“Afetler ve Koruma Bilinci” Semineri Gerçekleştirildi

Varto Gıyasettin Bingöl Meslek Yüksekokulu'nda, Türk Kızılay Bölge Afet Yönetim Merkezi Müdürü Baran Akar’ın sunumuyla "Afetler ve Koruma Bilinci" başlıklı önemli bir seminer düzenlendi. Programa, akademik personel ve öğrenciler yoğun katılım göstererek, afetler ve güvenli davranış ilkeleri hakkında detaylı bilgi edindi.

Seminerde afetler gerçekleşmeden önce güvenli davranış ilkeleri ile afet anında yapılması gerekenler üzerinde duruldu. Baran Akar, afet durumlarında bilinçli ve doğru hareket etmenin hem bireysel hem de toplumsal düzeyde yaşamsal önem taşıdığını vurguladı. Afetlere hazırlıklı olmanın, olası can ve mal kayıplarını en aza indirgeyeceğini belirten Akar, toplumun afet sonrasında daha hızlı toparlanabilmesi için afet bilincinin kritik bir unsur olduğuna dikkat çekti.

Seminerin ardından öğrenciler için uygulamalı bir eğitim gerçekleştirildi. Türk Kızılay personeli tarafından verilen çadır kurma eğitimi, katılımcılara afet koşullarında hayatta kalma ve barınma ihtiyaçlarını karşılayabilme konusunda pratik beceriler kazandırdı. Öğrenciler, afet anında hızlı ve etkili bir şekilde çadır kurma konusunda deneyim kazanarak, olası afet durumlarına yönelik hazırlıklarını güçlendirdi.

Bu anlamlı etkinlik, afet bilincinin artırılması ve öğrencilerin afetlere karşı donanımlı hale gelmeleri açısından önemli bir adım olarak değerlendirildi.



OLUŞTURULMA TARİHİ: 06-11-2024 11:17 |