Muş Alparslan Üniversitesi ve Malatya Turgut Özal Üniversitesi Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı
Muş Alparslan Üniversitesi ve Malatya Turgut Özal Üniversitesi ortak çalışmaları teşvik etmek ve karşılıklı anlayışı geliştirmek amacıyla bir iş birliği protokolü imzaladı.
Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Alican ve Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli tarafından imzalanan işbirliği protokol, eğitim, araştırma ve öğrenci değişimi gibi konuları içermektedir. İmzalanan protokol ile ortak proje araştırmaları, bilimsel yayınlar, kongre, sempozyum ve konferanslar gibi akademik faaliyetlerin düzenlenmesi planlanmaktadır. Aynı zamanda 3 yıl geçerli olacak bu protokol ile ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde öğrenci değişimi ile öğretim elemanı ve idari personel değişimleri gerçekleştirilebilecektir. İki üniversite arasında önemli haklar getiren bu protokolde ayrıca, Erasmus+ ve Mevlana Programları gibi uluslararası değişim programlarında da iş birliğinin teşvik edilmesi kararlaştırıldı.
Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli, bu iş birliğinin iki üniversite için de büyük haklar sunacağını belirtirken, Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Alican ise bu tür protokollerin akademik gelişim açısından önemli olduğunu vurgulayarak, akademik alanda yapılacak ortak çalışmalarla, üniversiteler arası iş birliğinin daha da güçleneceğini ifade etti.