Muş Alparslan Üniversitesi
 
İletişim Fakültesinden İnternet Bağımlılığı Semineri

 

Üniversitemiz İletişim Fakültesinde ‘‘İnternet Bağımlılığı’’ konulu bir seminer düzenlendi. Sağlık Bakanlığının “2019-2023 Davranışsal Bağımlılıklar ile Mücadele Ulusal Strateji Belgesi ve Eylem Planı” ile “2018-2023 Uyuşturucu ile Mücadele Ulusal Strateji Belgesi ve Eylem Planı” kapsamında düzenlenen etkinlik, Arş. Gör. Mihrali Köseliören’in koordinatörlüğünde gerçekleştirildi. 


Arş. Gör. Dr. Tülay Yazıcı’nın konuşmacı olarak yer aldığı seminerde, internet bağımlılığının nedenleri ve zararları başta olmak üzere pek çok bilgi aktarıldı. Ayrıca, katılımcılarla internet bağımlılığını önlemeye ilişkin çeşitli bilgiler de paylaşıldı. İnternet bağımlılığına dikkat çeken Yazıcı, internet bağımlılığının fiziksel, ruhsal ve sosyal anlamda insanlara verdiği zararlardan söz etti. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ulaş Çaydaş, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tamella Aliyeva, öğretim üyeleri ve öğrenciler de seminere katılım gösterdi. 


İstatistikler Riskli Oranlarda, Önem Alınması Gerekli


Yazıcı, sunumunda konu ile ilgili çeşitli istatistiklere de yer verdi. Bu verilerde insanların yüzde 71’inin telefonuyla uyuyor olması, Türkiye’deki internet kullanım oranının yüzde 79’lara dayanması, günde 5 saatlik telefon kullanımı ortalamasının depresyon riskini iki kat artırması gibi hem ilgi çekici hem de bağımlılık konusunda risk faktörü içeren bilgiler yer aldı. Bağımlılığı önlemek adına yapılabilecekleri dört başlık altında toplayan Arş. Gör. Dr. Tülay Yazıcı, internet kullanımının yavaş yavaş ama kararlı bir şekilde azaltılmasını, internet bağımlılığının zararlarının düşünülmesini, gerekirse uzman yardımı alınmasını ve yeni faaliyetler bulunmasını tavsiye etti. Seminer, katılımcıların yönelttiği soruların cevaplanmasıyla sona erdi.