Muş Alparslan Üniversitesi
 
Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (TÜMA) Verilerine Göre Doğu Anadolu’nun En İyi Üniversiteleri Arasına Girdik

 

Üniversitemiz, Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (TÜMA) verilerine göre Doğu Anadolu Bölgesi'nde bulunan 16 üniversite arasında elde ettiği sıralamalarla bölgenin önde gelen üniversitelerinden biri oldu. 

 

Bağımsız Bir Araştırma

 

Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (TÜMA) tarafından lisans düzeyindeki üniversite öğrencilerinden geribildirimler toplayan, üniversite öğrencilerinin memnuniyetlerini anlama, öğrenci deneyimini zenginleştirme ve üniversiteleri daha öğrenci merkezli hale getirme amacı taşıyan araştırma 4 yıldır düzenli bir şekilde yapılıyor. Üniversite ve yükseköğretim üzerine araştırmalar yapan bağımsız bir araştırma laboratuvarı olan ve Türk Yükseköğretim Sisteminin gelişimine katkı sağlamayı amaçlayan Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜniAr), araştırmalarında herhangi bir kurum ya da kişiden finansal destek almadan çalışmalarını tamamen bağımsız bir şekilde yürütüyor. 

 

Yükselişimizi Sürdürdük 

 

lki 2016 yılında yapılan, 2017 ve 2018 yıllarında da devam eden araştırma kapsamında bugüne kadar yapılan araştırmalar arasında en yüksek örneklem kitlesine 2019’da ulaşıldı. 123 devlet ve 65 vakıf olmak üzere 188 üniversitede öğrenim gören 35 binin üzerinde öğrenciden veri toplandı. Araştırmaya göre Muş Alparslan Üniversitesi ‘‘Devlet Üniversitelerinin Genel Memnuniyet Sıralaması’’nda bölgesinin en iyi üniversitelerinden biri oldu. Üniversitemiz, ‘‘Genel Memnuniyet Sıralaması’’, “Öğrenim Deneyimi Tatminkârlığı”, “Yerleşke ve Yaşamının Doyuruculuğu”, “Akademik Destek ve İlgi”, “Kurumun Yönetim ve İşleyişinden Memnuniyet”, “Öğrenme İmkân ve Kaynaklarının Zenginliği” ve “Kişisel Gelişim ve Kariyer Desteği” gibi sıralamalarda bölge üniversiteleri arasında öne çıkarak yükselişini sürdürdü. 

 

Yönetimden Memnuniyet Sıralamasında 4. Sıradayız

 

Araştırmaya göre Muş Alparslan Üniversitesi ‘‘Devlet Üniversitelerinin Genel Memnuniyet Sıralaması’’ ve “Öğrenim Deneyimi Tatminkârlığı” sıralamasında Doğu Anadolu Bölgesi’nde bulunan 16 üniversite arasında 9. sıraya yerleşti. Üniversitelerin “Yerleşke ve Yaşamının Doyuruculuğu” sıralamasında 8. sıraya yerleşen üniversitemiz, “Akademik Destek ve İlgi” sıralamasında ise 7. sırada yer aldı. Yönetim alanında da kayda değer bir başarı elde eden üniversitemiz, “Kurumun Yönetim ve İşleyişinden Memnuniyet” sıralamasında 4. sırada yer aldı. “Öğrenme İmkân ve Kaynaklarının Zenginliği” sıralamasında 12. sırada, “Kişisel Gelişim ve Kariyer Desteği” sıralamasında 11. sırada yer alan üniversitemiz, devlet üniversitelerinin memnuniyet alanlarına göre yapılan sıralamada ise 289 genel memnuniyet puanıyla Doğu Anadolu Bölgesi'nde yer alan üniversiteler arasında 10. sıraya yerleşti. 

 

''Her Zaman Öğrenci Odaklı''

 

Araştırmayla ilgili konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, kurulduğu 2007 yılından beri yükselişini sürdüren üniversitemizin, öğrenci merkezli eğitim anlayışından ödün vermeden, akademik kalitesini sürekli olarak yükselteceğini belirterek şunları söyledi: ‘‘Üniversitemizin kısa vadede bölgemizin, uzun vadede ise ülkemizin dikkate değer üniversitelerinden biri olacağına inancımız tamdır. Hayvancılık ve dijital dönüşüm gibi iki farklı alanda pilot devlet üniversitesi seçilen ve son 3 yılda 3 lisans, 2 ön lisans olmak üzere toplam 5 akademik birim açan üniversitemiz, inşallah bundan sonra da durmaksızın yoluna devam edecektir.”