Muş Alparslan Üniversitesi
 
Muş Alparslan Üniversitesi Heyecanla Yeni Öğrencilerini Bekliyor…

2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılında yeni öğrencileriyle buluşmaya hazırlanan Muş Alparslan Üniversitesi; akademik kadrosu, fizikî mekânları, kütüphanesi, laboratuvarları, yüzme havuzları da bulunan spor kompleksi, hobi bahçeleri, zengin sosyo-kültürel faaliyetleri ile öne çıkarken tercihlerin yapılmaya başlandığı şu günlerde ilimizdeki ve bölgemizdeki öğrencilere birçok farklı alternatif de sunuyor. Konuyla ilgili bilgi veren Rektör Fethi Ahmet Polat, şu açıklamalarda bulundu:

 

“Üniversitemizde 6 fakülte (Eğitim Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İslami İlimler Fakültesi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi ile Uygulamalı Bilimler Fakültesi), 2 yüksekokul (Sağlık Yüksekokulu ve Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu) ve 6 meslek yüksekokuluna (Bulanık Meslek Yüksekokulu, Malazgirt Meslek Yüksekokulu, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Varto Meslek Yüksekokulu) bu yıl öğrenci alıyoruz. Göreve geldiğimiz 2015 tarihinde 8140 öğrenciye hizmet veren üniversitemiz, 2019’da 9160 öğrenci sayısını yakaladı. Bu mezuniyet döneminde 2140 öğrencimiz mezun oldu; güz aylarından itibaren 2840 yeni öğrencimizi üniversitemizle buluşturacağız. Dolayısıyla önümüzdeki yıl ilimize fazladan 700 öğrenci gelecek. Bu öğrencilerimize 600 akademik ve 260 idari personel ile 170 derslik ve 30 laboratuvarda hizmet vereceğiz. Akademik personelimizin 200’den fazlası Dr. Öğretim Üyesi ve daha üzeri unvanlı hocadan oluşuyor. Bu sebeple her öğrencimiz doğrudan branş hocalarından eğitim alacaklar. Bağımsız memnuniyet anketlerinde akranlarına kıyasla ön sıralarda yer alan üniversitemizin bu yıl da bölgenin tercih edilen bir yükseköğretim kurumu olacağına inanıyoruz. Bize evlatlarını emanet edecek tüm velilerimize, gönül huzuru ile çocuklarını gönderebileceklerini söylemek isterim. Çünkü bizler öğrencilerimizi öz evlatlarımızdan farklı görmüyoruz.”

 

Lisans Eğitiminde Öncü Akademik Birimler

 

Bünyesinde Fen Bilgisi, İlköğretim Matematik, Sosyal Bilgiler, Türkçe, İngilizce, Okul Öncesi, Sınıf Öğretmenliği ve Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Programları yer alan Eğitim Fakültesi, Üniversitenin yüksek puanlarla öğrenci kabul eden seçkin bir eğitim yuvası. Dekan Prof. Dr. Esin Kaya, “Eğitim Fakültesi öğrencileri çift ana dal veya yan dal programlarına başvuru yapabilmekte, Erasmus+ ve Farabi değişim programları aracılığıyla Avrupa’da ya da Türkiye’deki üniversitelerde öğrenim görebilme şansını yakalayabilmektedir. Eğitim Fakültesi programlarından mezun olan öğrenciler devlet okullarında ya da özel okullarda öğretmen olarak çalışabilme imkânına sahiptir.” diyerek öğrencilerin bu fakültede üst düzeyde eğitim alacaklarını taahhüt etti.

 

“Eğitim Fakültesinde öğrencilerimizin kişisel, mesleki ve kariyer gelişimlerine destek sunacak Kukla Karagöz Yapım Atölyesi, STEM Laboratuvarı, Fen Bilgisi Laboratuvarları, Robotik Kodlama, 3B Yazıcı Atölyesi, Ahşap Oyuncak Atölyesi, Astronomi Atölyesi, Drama Atölyesi bulunmakta ve geleceğin eğitimleri olan STEM, kodlama ve 3D yazıcı eğitimleri verilmekte, ayrıca öğrencilerimize kariyer planlamalarına katkı sunulması amacıyla CBS eğitimi laboratuvar ortamında verilmektedir. Fakültemizde bu yıl ikincileri düzenlenen, iki adet Tübitak 4004 projesi (Mimatoy 2 ve Bilim Sahnede 2) yürütülmektedir.” diyen Prof. Kaya, mezunların istihdamı noktasında Türkiye ortalamalarının üstüne çıkan Eğitim Fakültesinin oldukça nezih ve ferah ortamlarda öğretim faaliyeti yürüttüğüne dikkat çekti.

 

Muş Alparslan Üniversitesinde bu yıl öğrenci alacak birimlerden Fen Edebiyat Fakültesi hakkında bilgi veren Dekan Prof. Dr. Harun Polat, yeni öğrencileri için yapmış oldukları hazırlıklardan bahsederek bölümler hakkında öğrencilerin doğru tercih yapmalarının hem kendileri hem de aileleri için büyük öneme sahip olduğunun altını çizdi. “Fen Edebiyat Fakültesini tercih etmeniz durumunda yaşamınızda olumlu yönde gelişmeler olacaktır. Hayata dair kurduğunuz hayallere ve hedeflerinize ulaştırmak için yurt dışı tecrübesi olan, alanlarında yetkin, genç ve dinamik öğretim elemanlarımız sizi görmek için sabırsızlanmaktadır. Size verecekleri temel bilgi ve becerilerle hem kendi hayatınızı hem de başkalarının hayatını olumlu yönde etkileyebileceksiniz. Fakültemiz, modern altyapısı, güncel programları, dinamik, genç kadrosu ve girişimci anlayışı ile tercih edilen bir fakültedir. Öğrenci değişim ve staj hareketliliği sayesinde yalnızca ilimizde değil, ülkemizin farklı yerlerinde, hatta yurtdışında eğitim imkânı bulabilirsiniz.” diyerek öğrencilere seslenen Prof. Dr. Harun Polat, tercih döneminde akılcı hareket etmenin, hayatın sonraki dönemleri açısından da çok önemli etkileri olacağına işaret etti.

 

Üniversitemizin önemli fakültelerinden bir diğeri olan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF), eğitim gördüğü alanda çağdaş bilgi ve donanımlara sahip, en az bir alanda uzmanlık nitelikleri kazanmış ve kazandığı nitelikli bilgileri esnek ve yaratıcı bir biçimde kullanabilen, takım çalışması ve sorun çözme becerileri de gelişmiş bireyler yetiştirme amacıyla bu yıl da bünyesine kazandıracağı yeni öğrencilerini bekliyor. Fakülte ile ilgili bilgi veren Dekan Prof. Dr. Abdullah Kıran, İİBF bünyesinde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, İktisat ve İşletme Bölümleri olmak üzere üç bölümde öğrencilerin öğrenimlerini sürdürdüklerini ve İşletmecilik ve Ticaret Bölümünün de önümüzdeki dönem öğrenci kabul edeceğini belirtti. İşletmecilik ve Ticaret Bölümünün devlet üniversitelerinde yaygın olmaması nedeniyle öğrenciler tarafından talep göreceğini belirten Kıran sözlerine şöyle devam etti: “Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümü mezunları, idari yargı hâkimi, idari savcı, Danıştay ve Sayıştay’da uzman, Devlet Planlama Teşkilatı, Dışişleri Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, yerel yönetimlerin değişik birimleri, Hazine Müsteşarlığı, Dış Ticaret Müsteşarlığı, finans kurumları, bankalar ve rekabet kurulu gibi kurum ve kuruluşlarda orta ve üst düzey yönetici olarak çalışabilirler. Ayrıca interdisipliner bir bölüm olan ve Üniversitemizin bölgesel kalkınma odaklı misyonuyla yakından ilgili olan Tarım Ticareti İşletmeciliği bölümünü de önümüzdeki bir-iki yıl içerisinde açmayı planlıyoruz. Ayrıca fakülte olarak dört yıllık Sosyal Hizmet Programı açmak için de çalışmalarımız devam etmektedir. Gerek kamuda gerekse özel sektörde iş bulma imkânına sahip olan öğrencilerimiz Erasmus, Farabi gibi öğrenci değişim imkânlarıyla da farklı üniversitelerde öğrenimlerini devam ettirebilmektedirler. Ulusal ve uluslararası saygın üniversitelerde lisansüstü ve doktora eğitimlerini tamamlamış genç ve dinamik bir akademik kadroya sahibiz kadromuzla Türkiye’deki en iyi üniversiteler ile yarışır bir seviyedeyiz.”

 

Üniversitenin göz dolduran fakültelerinden İslami İlimler Fakültesi, mezuniyet sonrası istihdam olanaklarını öğrencilere hatırlatarak Muşlu öğrencilere ve Türkiye'nin her köşesindeki gençlere çağrıda bulundu. MEB ve DİB, Sağlık ve Adalet Bakanlıkları gibi geniş alanda istihdam imkânı sunan Fakültenin oldukça güçlü bir Arapça hazırlık sınıfı mevcut. Öğrenci kulüplerinin sunduğu imkânlarla sportif ve kültürel etkinliklere fırsat tanıyan, uzmanlık gerektiren alanlarda ihtisaslaşmanın önünü açan İslami İlimler Fakültesi, bugüne kadar ulusal ve uluslararası pek çok etkinliğe imza attı. Fakülte Dekanı Prof. Dr. Abdülcelil Bilgin, “Haftalık seminerlerin, özel kursların ve derslerin, her yıl çeşitli alanlarda düzenlenen yarışmaların, bilimsel ve aktüel dergilerin, duvar gazetelerinin bulunduğu İslami İlimler Fakültesi, bölgenin en başarılı ilahiyat eğitimini verdiği iddiasındadır. Bu başarıda bizlere eşlik edecek ve bizi güçlü kılacak öğrencilerimizi hayat yolunda bizimle birlikte yürümeye bekliyoruz.” dedi.

 

Muş Alparslan Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi (MMF) de teknolojik anlamdaki gelişmeleri yakından takip eden ve katkıda bulunan diğer bir önemli fakültemiz. Meslek etiğini önemseyen, disiplinler arası çalışmalara uyumlu, bilgiyi geliştiren, dönüştüren ve bilgiden yola çıkarak üretim yapabilen mühendisler ve mimarlar yetiştirmek ilkesiyle hareket eden fakültemiz, uluslararası seviyede teknolojik, bilimsel ve estetik gelişmelere öncülük edebilecek akademisyenlerin sinerjik birlikteliğini sağlamak, gerekli alt yapıyı kurmak, üniversite-sanayi ilişkisini oluşturmak ve sürdürmek amacıyla da öğrencilerimizin tercih sebebi haline gelmiştir. Bünyesinde ikisi profesör 14 öğretim üyesi, 46 araştırma görevlisi 9 bölüm ile Üniversitemizin en güçlü akademik kadrosuna sahip olan Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde 100 aktif öğrenci ile faaliyet göstermektedir. Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde kurucusu olduğu Multidisipliner Nükleer Enerji ve Enerji Sistemleri Anabilim Dalında 37 öğrenci ve Gıda Güvenliği Anabilim Dalında 12 öğrenciyle lisansüstü eğitim verdiğini belirten MMF Dekanı Prof. Dr. Bülent Özdalyan;  Mevcut öğrencileri ile öğrenime devam eden Bilgisayar Mühendisliği Bölümüne ilave olarak önümüzdeki yıl Makine Mühendisliği ve İnşaat Mühendisliği Bölümlerine de öğrenci alımı için çalışmalar yaptıklarını belirtti.

 

İki yıl önce açılan ve kısa sürede akademik kadrosunu tamamlayan Uygulamalı Bilimler Fakültesi, öğrenciler için oldukça cazip imkânlar sunuyor. Konuyla ilgili bilgi veren Dekan Prof. Dr. Yaşar Karadağ, özellikle karşılıksız burs fırsatı sunuyor olması itibarı ile Fakülteye yoğun bir ilgi duyulmasını beklediklerini ifade etti. Konuyla ilgili bilgi veren Prof. Karadağ, Ziraat Mühendisi diploması veren fakültede öğrencilerin tamamına Muş Vakfı tarafından 175 TL, bölümlerde ilk üç dereceye giren öğrencilere de YÖK tarafından 750 TL bursun, 4 yıl boyunca verileceğini ifade etti ve sözlerini şöyle tamamladı: “Mezunlarımız çok geniş bir alanda iş imkânları ile karşı karşıya kalacaklar. Örneğin, Bitkisel Üretim alanında Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı merkez ve taşra teşkilatlarında, Tarımsal Araştırma Enstitülerinde, Belediyelerde, tıbbi-aromatik bitkileri işleyen sanayi kollarında, yeşil alan tesisi ile ilgili projelerde istihdam söz konusu olabilecek. Aynı şekilde Hayvansal Üretim alanında Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı merkez ve taşra teşkilatlarında, Tarımsal Amaçlı Birlik ve Kooperatiflerde ve yem sanayi tesisleri ve işletmeleri ile hayvancılık işletmelerinde iş bulmak çok kolay olacak.” dedi.

 

Yüksekokullar Fakülte Olma Yolunda Hızla İlerliyor…

 

Üniversitemizin yeni hizmete giren okullarından Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, sporu ve sporcuyu seven bir üniversite yönetimine sahip olduğu için kısa sürede büyük atılımlar yapmış bulunuyor. Yüksekokulu tanıtan Müdür Prof. Dr. Hüseyin Kırımoğlu, “Bölgedeki en fazla akademik personele sahip yüksekokullardan biri olmamız, Türkiye’de sadece iki üniversitede bulunan ‘Engelliler için Egzersiz ve Spor Eğitimi’ bölümüne yer vermemiz, fakülte olmak için YÖK nezdinde gerekli girişimleri başlatmış bulunmamız, lisansüstü (Tezli, Tezsiz Yüksek Lisans ve Doktora) programları açısından Doğu’daki neredeyse tek BESYO olmamız, tercih edilmemiz için en önemli gerekçeleri oluşturuyor.” dedi. BESYO’nun en çok öne çıkan özelliklerden bir diğeri, bölgedeki ve Türkiye’deki meşhur bazı milli sporcuların yüksekokulda okuması... Bu sporcuların sadece Türkiye’de değil, Avrupa yarışmalarında da birincilik kürsüsüne çıkıyor olması, İlin ve Üniversitenin göğsünü kabartıyor.

 

Muş Alparslan Üniversitesinin iki yüksekokulundan bir diğeri olan Sağlık Yüksekokulu, aktif programlarının her birinde saha deneyimini taşıyan uzman öğretim elamanlarına sahip. Öte yandan yeterli fiziki ve laboratuvar altyapısı, yıl içerisinde gerçekleştirilen zengin içerikli sosyal etkinlikler ve etkin bir danışmanlık hizmeti vererek aile ortamında geleceğin profesyonel sağlıkçılarını yetiştirme gayreti ile eğitim öğretim faaliyetlerine devam eden yüksekokul, hemen her bölümüyle gençlere istihdam vaat ediyor. Okulun tanıtımını yapan Müdür Doç. Dr. Hanifi Körkoca, “Hemşirelik Bölümümüz öğrencileri, okulumuzda teorik ve simülasyon eğitimi ile aldıkları bilgi ve becerileri hastane ortamında yaptıkları uygulama ile pekiştirmektedir. Hemşirelik mezunları Sağlık Bakanlığına bağlı kurum ve kuruluşlar ile özel sağlık kuruluşlarında istihdam edilebilmektedir. Sağlık Yönetimi Bölümümüz mezunları Sağlık Bakanlığına bağlı kurum ve kuruluşlar ile özel sağlık kuruluşlarında istihdam edilebilmektedir. İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümümüz mezunları tüm kamu kurumlarında ve özel iş yerlerinde istihdam edilmektedir. Oldukça yeni olan İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanlığı geleceğin gözde mesleklerindendir.” diyerek gençleri bu başarıya ortak olmaya davet etti.

 

Meslek Yüksekokulları İlkleri Gerçekleştiriyor…

 

Üniversitemizin mevcut meslek yüksekokulları ile yeni açılan meslek yüksekokulları, bir kısmı Türkiye’nin köklü üniversitelerinde bulunan yeni programları ile tüm öğrencileri heyecanlandırıyor. 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılına 3 program ile başlayan Bulanık MYO, bu yıl aktif hale getirdiği 2 yeni program ile adını duyurdu. “Çocuk Gelişimi, Sosyal Hizmetler, Laborant ve Veteriner Sağlık ve Acil Durum ve Afet Yönetimi programlarına bu yıl 160 öğrenci alacağız.” açıklamasında bulunan Müdür Dr. Öğretim Üyesi Ahmed Galib Halidi, ilgili bölümlerin doluluk oranlarının %100’e yakın olduğunu, aynı zamanda gerek istihdam gerekse dikey geçiş açısından bu programların avantajlı programlar arasında yer aldığını vurguladı.

 

Tarihî dokusuyla önemli bir yere sahip olan Malazgirt'te bulunan Malazgirt MYO 4 programda öğrenci kabul ediyor. “Maliye, Bankacılık ve Sigortacılık, Çocuk Gelişimi ve Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programında eğitim veren okul, yerelin ve bölgenin gençlerine tarih kokan topraklarda eğitim vermek istiyor. “Malazgirt Zaferi her yıl büyük bir kutlama ve şenlik havasında organize ediliyor. Doğrudu bizler, Batı’da Çanakkale nasıl bölgesini forsa ediyorsa Doğu’da da Malazgirt’on aynı rolü üstlenmesini bekliyoruz.” diyen Müdür Dr. Öğretim Üyesi Selçuk Baş, modern teknolojiye uygun sınıfları, bilgisayar laboratuvarı, kütüphanesi, basketbol ve voleybol sahası, konferans salonu ve butik okul görünümündeki yerleşkesi ile meslek yüksekokulunun sıcak bir eğitim yuvası olduğunun altını çizdi.

 

Üniversitenin 2015 yılı sonrasında açılan bir diğer önemli meslek yüksekokulu olarak Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencilerin gözdesi… Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Özmen İstek, “Bünyemizde bu sene 40 öğrenci alacağımız İlk ve Acil Yardım Programı, ön lisans sağlık programları içerisinde kamuda ataması en fazla olan programdır. Yüksekokulumuzda birçok üniversitede bulunmayan modern laboratuvarlar ve tam donanımlı ambulans ile öğrencilerimiz nitelikli bir şekilde yetişecek, uygulama eğitimlerini eksiksiz bir şekilde tamamlayabilecekler. Ameliyathane Hizmetleri Programımızda ameliyathane ortamını neredeyse hiç aratmayan, bir ameliyathanede olması gereken tüm ekipmanların bulunduğu modern bir laboratuvar yer alıyor. Yaşlı Bakımı, Çocuk Gelişimi, Ameliyathane Hizmetleri Teknikerliği, Tıbbi Laboratuvar Teknikerliği ve İlk ve Acil Yardım programlarından mezun olacak öğrencilerimiz hem kamuda hem de özel sektörde iş bulma imkânı yakalayacaklardır. Ayrıca mezunlarımız dikey geçiş sınavı ile fizyoterapi, diyetisyenlik, hemşirelik, okul öncesi öğretmenliği gibi lisans bölümlere geçiş yapma hakkı kazanacaklardır.” Diyerek gençleri Sağlık Hizmetleri MYO’nun modern dersliklerinde eğitim almaya davet etti.

 

Bölgesel kalkınmaya katkı sağlayan, genç kadrosu ve alanında uzman akademisyenlerden oluşan, fiziki şartları günümüz koşullarına uygun ve son derece donanımlı bir mekânda öğrenim faaliyetlerini yürüten Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu (SBMYO), kamu ve özel kesimin ara eleman ihtiyacını karşılayan, etkili iletişim kurabilen, topluma hizmet eden, yenilikçi, katılımcı ve ahlaki değerlerle donatılmış işgücü yetiştiren bir diğer meslek yüksekokulumuz. Muş Alparslan Üniversitesi, (SBMYO) bünyesinde açılan Fotoğrafçılık ve Kameramanlık ile Sivil Havacılık ve Kabin Hizmetleri Önlisans Programlarına 2019-2020 eğitim öğretim döneminde öğrenci alınacak. SBMYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Özalper; “Sektörlerin kalifiye personel ihtiyaçları doğrultusunda her geçen gün kendini güncelleyen Muş Alparslan Üniversitesi, SBMYO bünyesinde açılan Fotoğrafçılık ve Kameramanlık ile Sivil Havacılık ve Kabin Hizmetleri Önlisans Programlarını aktif hale getirdi. Akademik personel açığı bulunmayan Fotoğrafçılık ve Kameramanlık Programı ile Sivil Havacılık ve Kabin Hizmetleri Programı 40’ar öğrenci alarak eğitim-öğretim hayatına başlayacak” dedi.

 

Havacılık sektöründeki devlet ve özel kuruluşların ihtiyaç duyduğu nitelikli personeli uluslararası gereklilikler, uluslararası sivil havacılık organizasyonları ve kuralları doğrultusunda yetiştirmeyi hedeflediklerini belirten Özalper; “Uygulamanın önemli olduğu bu alanda, konumu itibariyle havalimanına yakın oluşu Muş Alparslan Üniversitesinin tercih edilmesi konusunda avantaj sağlayacak önemli bir husustur. Ayrıca programın uygulamalı derslerinin yapılması için planlanan Mock-Up (Kabin Simülatör) kurulumu da önümüzdeki günlerde tamamlanarak 2019-2020 döneminde öğrencilerin kullanımına açılacaktır. Öğrencilerimiz teorik derslerini uçak içi kabin formatında düzenlenmiş laboratuvarlarda, uluslararası kurallara birebir uygun olarak sektör deneyimi olan öğretim görevlilerinden alacaklar. Ayrıca
Radyo ve Televizyon Programcığı ile Fotoğrafçılık ve Kameramanlık Programları için profesyonel anlamda teknik ekipman alımlarımızı yaparak stüdyo yapım işini de tamamlamak üzereyiz. Üniversitemizi tercih eden müstakbel öğrencilerimizin hem akademik hem de teknik altyapı anlamında sektörün reel şartlarına uygun bir eğitim ile öğrencilerin mezun olduktan sonra sektöre kolay bir şekilde adapte olacak ve akranlarına kıyasla bir adım önde olacaklardır.” dedi.

 

Üniversitemizin en eski meslek yüksekokullarından biri olan Teknik Bilimler; Bilgisayar, Elektrik, İnşaat, Elektronik Teknolojisi, Mimari Dekoratif Sanatlar, Raylı Sistemler İşletmeciliği ve Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri programları ile profesyonel yetkinliğe sahip, takım ruhunu ve dayanışmayı destekleyen, mesleki ve bireysel gelişime açık nitelikli eleman(tekniker) ihtiyacını karşılıyor. Okul Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Eşref Alkış’ın verdiği bilgilere göre, alanında uzman öğretim elemanlarını, modern ve donanımlı laboratuvar alt yapısını güçlendiren okul 2019-2020 eğitim öğretim yılında Makine, Gıda Teknolojisi ve Otomotiv Teknolojisi programlarına ise yeniden öğrenci alacak. “Ülkemizde sadece birkaç üniversitede bulunan, mezunlarının kamu ve özel sektörde kolaylıkla iş bulabildiği Raylı Sistemler Yol Teknolojisi Programına bu yıl ilk defa 40 kişilik kontenjan ile öğrenci alınacak. Özellikle görsel sanatlarda öğrencilerimizin hizmetine sunulan 9 atölyede bölgenin en kapsamlı ekipmanları ile öğrencilere eğitim verilecek.” diyen Müdür Alkış, zengin atölye ve laboratuvar imkânları sayesinde ülkemizin en çok ihtiyaç duyduğu alanlara nitelikli ara eleman olarak yetiştiren meslek yüksekokuluna Muşlu gençleri beklediklerini ifade etti.

 

Bu yıl eğitim öğretim hayatına başlayan Varto Meslek Yüksekokulu; Optisyenlik, Spor Yönetimi, Mülkiyet Koruma ve Güvenlik, İlk ve Acil Yardım ve Eczane Hizmetleri Programı gibi bölge için önem arz eden programlara sahip okulun müdür Doç. Dr. Nevin Turan şu açıklamalarda bulundu: “Mevcut programlarda istihdam olanaklarımızın genişliği, beraberinde mezun olacak öğrencilerimizin çeşitli alanlarda lisans tamamlama imkânlarının bulunması, okulumuzda eğitim gören öğrencilerimizin iki yıl boyunca aldıkları teorik ve uygulamalı eğitimler sayesinde iş yaşamında kendilerine gerekli olan bilgi ve becerileri kazanmaları, bunun yanı sıra kişisel yaşamlarında kendilerine pozitif bir katkı sunacak bilgi ve donanıma sahip olarak mezun olmaları en önemli hedefimiz.” diyerek gençlere çağrıda bulundu. Varto gibi Muş’un kültürel anlamda kendisini kanıtlamış bir ilçesinde geçen yıl eğitim öğretim hayatına başlayan meslek yüksekokulu, yakın gelecekte adından çok daha fazla söz ettirecek gibi görünüyor.