Muş Alparslan Üniversitesi
 
Öğrencilerimiz Malazgirt Ruhunu Yerinde Tanıdı

Üniversitemizde, Sultan Alparslan’ı ve Anadolu’nun anahtarını milletimize kazandıran Malazgirt Zaferi’ni öğrencilerimize tanıtmak ve benimsetmek için yürütülen faaliyetler çeşitlenerek devam ediyor. Doğa, Kültür ve İzcilik Topluluğu, bu sene üniversitemizi kazanan öğrencilerimize Malazgirt Zaferi’ni ve Malazgirt Zaferi’nin kahraman kumandanı Sultan Alparslan’ı tanıtmak amacıyla bir Malazgirt gezisi düzenledi. 

 

Doğa, Kültür ve İzcilik Topluluğu Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Salih Özer, “Bu geziyi, öğrencilerimizin Sultan Alparslan’ın aziz hatırasının değerini öğrenmeleri ve Malazgirt ruhunun diri tutulmasını sağlamak amacıyla düzenledik.” dedi. 

 

Gezinin düzenlenmesinde Rektörümüz Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat’ın “Tarihi Yeniden Yazmak İsteyenler Tarih Yazanları Örnek Almalıdırlar” başlıklı yazısının kendilerine ilham verdiğini belirten Dr. Özer, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hocamızın bu değerli yazısından yola çıkarak, öğrencilerimize tarih yazan Sultan Alparslan’ı nasıl daha etkili şekilde anlatabiliriz diye düşündük. Malazgirt’e gidip onun ve kahraman ecdadımızın ruhunun gezdiği topraklarda onların neslinin devamı olarak biz de varız demek istedik. Öğrencilerimize asırlar boyunca İslam’ın sancaktarlığını yapan milletimizin öncü şahsiyetlerine ve mukaddes değerlerine sahip çıkılması gerektiğini dile getirdik. Vatan topraklarının bütünlüğünü sağlayan ve Anadolu’yu ana yurt edinmemize vesile olan Sultan Alparslan’ın ismini taşıyan bir üniversitenin öğrencileri ve o şanlı ecdadın torunları olarak nereden nereye geldiğimizi yerinde özetleyeme çalıştık.

 

Malazgirt Savaş Alanını, 1071 Tören Alanını ve Malazgirt Kalesini ziyaret ettiğimiz gezimizde, geçmişini bilmeyenin geleceğini bilemeyeceği düsturu ile Sultan Alparslan’ın topraklarında emanetin emin ellerde olduğunu vurgulayarak gezimizi noktaladık. Öğrencilerimizin kalbinde ve zihninde bir kıvılcım çakabildiğimizi düşünüyorum. Öyle ki tüm öğrencilerimiz nerede olduklarının, kim olduklarının ve niçin bu topraklara geldiklerinin idrak ile Malazgirt’ten ayrıldılar. Gezimizi finanse etmeye yardımcı olan değerli hocalarımıza, Sağlık Kültür ve Spor Dairesi çalışanlarına ve desteğini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum. 

 

Topluluk olarak bu yıl daha aktif çalışmaya devam ediyoruz. Çarşamba günleri kitap okuma ve makale değerlendirme etkinliklerimiz devam ediyor. Her çarşamba Erol Güngör, Dündar Taşer, Nihal Atsız, Ziya Gökalp, Nurettin Topçu, Necdet Sevinç gibi değerli düşünürlerimizin eserlerini okuyoruz. Yakın zamanda ‘Ahlat’ı Tanı’ başlıklı bir etkinliğimiz olacak. Çadır kurma ve izcilik faaliyetlerimiz kapsamında temel seviyede kampçılık eğitimi alan öğrencilerimiz ile kültürel ve tarihi önemi olan yerlerde birer gecelik kamp şeklinde ‘Tarihini Tanı’ etkinliklerine devam edeceğiz. Mevsim koşullarına bağlı olarak Bitlis Nemrut Kalderası Koruma Bölgesinde iki gecelik bir kamp planlıyoruz. Gezilerimize ücretsiz olarak katılmak isteyen bütün öğrencilerimizi kontenjanımız dâhilinde aramızda görmekten memnuniyet duyarız.”