Muş Alparslan Üniversitesi
 
Üniversitemiz Tıbbi Laboratuvar Teknikerleri Yetiştirecek

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SH-MYO) bünyesindeki Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programı 2018-2019 Eğitim Öğretim yılında 40 öğrenciyle kapılarını açacak. Yükseköğretim kurumları bünyesinde programlar açılması ve bu programlara öğrenci alınması konusundaki tekliflerin değerlendirildiği Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının genel kurul toplantısında, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuzun Tıbbi Laboratuvar Teknikleri programının kontenjanı, 40 öğrenci olarak belirlendi.

 

Tıbbi Laboratuvar Teknikleri programına öğrenci alımıyla ilgili açıklamalarda bulunan SH-MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Özmen İstek, “Özellikle son on yılda önem kazanan sağlık hizmetlerinin kalitesi ve akreditasyonu konusundaki anlayış değişikliği ve artan hastane sayısı, nitelikli sağlık personeline ihtiyacı da artırdı.” dedi. Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programının amacının, temel laboratuvar tekniklerini iyi bilen ve mikrobiyoloji, hematoloji, biyokimya, histoloji ve patoloji gibi tıbbi laboratuvarların tüm bölümlerinde teknolojiyi kullanabilen ve sağlık etiğine bağlı laboratuvar teknikerleri yetiştirmek olduğunu belirten Dr. Öğr. Üyesi İstek, bu programda eğitim gören öğrencilerin yan dal olarak diğer programlardan da dersler alarak, başarıları ölçüsünde ve kendilerini geliştirmelerine bağlı olarak üst kademelere yükselebileceklerini söyledi.

 

Dr. Öğr. Üyesi Özmen İstek şöyle konuştu: “Programa alacağımız öğrencilerimiz, öğretim elemanlarımız gözetiminde teorik bilgileri aldıktan ve ilk yıllarını tamamladıktan sonra zorunlu stajlarında yeterli donanıma sahip hastanelerin laboratuvarlarında klinik uygulamalar yaparak hem pratik becerilerini hem de sağlık kültürü seviyelerini artırma fırsatı yakalayacaklar. Mezun öğrencilerimiz, üniversite, devlet hastanesi ve özel hastaneler ile özel tıbbi laboratuvarlarda istihdam imkânı elde etmenin dışında Dikey Geçiş Sınavı’na girerek başarılı olmaları hâlinde de biyoloji, biyoteknoloji, biyomühendislik, hemşirelik gibi programlara geçiş yaparak eğitim hayatlarını zenginleştirebileceklerdir. 

 

İhtiyacımız olan öğretim üyesi kadrolarının kısa bir sürede temin edilmesini sağlayan Rektörümüz Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat’a teşekkür eder, Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programının bölgemiz, Muş ve üniversitemiz için hayırlı olmasını dilerim.”