Muş Alparslan Üniversitesi
 
Üniversitemiz Yeni Akademik Birimine Kavuştu

Resmi Gazetede yayımlanan iki ayrı kararnameyle bazı yeni fakülte, enstitü ve yüksekokullar kuruldu.

 

Bakanlar Kurulu’nun, bazı yükseköğretim kurumlarına bağlı olarak enstitü, fakülte ve yüksekokulların kurulması, kapatılması ve adlarının değiştirilmesi hakkındaki 2017/10708 sayılı kararın Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından 4 fakülte, 2 enstitü, 1 yüksekokul kurulurken; 1 yüksekokul kapatıldı.

 

Resmi Gazete’nin sitesinde yer alan karara göre üniversitemiz, yeni akademik birimi olacak Ziraat ve Veterinerlik bölümlerinden oluşan Uygulamalı Bilimler Fakültesi’ne kavuştu.

 

Üniversitemizin yeni akademik biriminin üniversitemize, şehrimize ve ülkemize hayırlı olması temennisinde bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat şunları söyledi: “Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Ziraat ve Veterinerlik bölümlerinden oluşan Uygulamalı Bilimler Fakültesi bugün Resmi Gazetede yayımlanarak kurulmuş oldu elhamdülillah. Bana göre 2 yıllık Sağlık Meslek Yüksek Okulu ve 4 yıllık BESYO ile birlikte Muş'un en önemli ihtiyacı olan bir başka birimi, Uygulamalı bilimler Fakültesini açmış olduk. İnşallah amacına uygun yapılanır ve bu ilin makûs talihi, bu iki birim ile bir ölçüde değiştirilir.”

 

Uygulamalı Bilimler Fakültesi’nin üniversitemizde kurulması için konunun daha önceden üniversite senatosunda görüşülüp, Ziraat ve Veterinerlik bölümlerinin açılmasına dair alınan kararın Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığına gönderildiğini ifade eden Rektör Polat; “Muş Alparslan Üniversitesi Senatosu tarafından gerçekleştiren toplantıda, üniversitenin kurulduğu günden bu yana 20 yıllık gelişim planında yer verilmeyen Ziraat ve Veterinerlik bölümlerinin açılması için alınan karar YÖK’e daha önceden gönderilmişti. Üniversiteye verilen kaynakları en etkin ve verimli şekilde kullanmaya çalışıyoruz. Kurumsallaşma kültürünü yükseltme, açıklık, şeffaflık, yenilikçilik, bilim, sanat ve estetiğin sınırlarını genişletmeye devam edeceğiz” dedi.

 

Üniversitemizin yeni kurulan üniversiteler arasında üst sıralarda olduğunu, eğitim ve öğretimin modern dersliklerde ve alanında uzman akademisyenlerle verilmesi için yatırımların devam ettiğinin altını çizen Polat; “Üniversitemizi daha üst sıralara çıkartacak planlamalar çerçevesinde ülke gerçeklerini de göz önünde bulundurarak yapılan çalışmalarla ülkemizin 3’üncü büyük ovasına sahip Muş için son derece hayati öneme sahip olan Ziraat Bölümü ile küçükbaş hayvancılık üretiminde ülke ekonomisine yüzde 5 gibi önemli bir katkı sunan hayvancılık sektörü için ilimizde kurulması elzem olan Veterinerlik Bölümü alınan son kararla kuruldu. Bizler de üniversite olarak Uygulamalı Bilimler Fakültemizin en kısa zamanda faaliyete geçmesi için çalışmalarımızı başlayacağız.” dedi.

 

Ziraat ve Veterinerlik Bölümlerinin 2018-2022 stratejik planında yer aldığını,  bu bölümlerin kurulmasıyla bölgenin önemli bir ihtiyacının giderileceğinin altını çizen Polat; “Ziraat ve Veterinerlik Bölümlerinin kurulması çalışmalarımızda ilimiz, bölgemiz, ülkemizin öncelikleri ve ihtiyaçları göz önünde bulundurulmuş, kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının görüşleri de dikkate alınarak karar verilmiştir. Üniversitemiz, Muş’un tarihi, coğrafyası ve ekonomisiyle cazibe merkezine dönüştürülmesi için öncü rolünü devam ettirecektir. Kararın alınmasında Muş gerçeği ve sosyo-ekonomik durum değerlendirilerek ilimizde veterinerlik ve ziraat bölümlerine sahip olacak Uygulamalı Bilimler Fakültesinin açılması ile tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin yeniden canlılık kazanacağına ve bunun ekonomik girdileri arttıracağına inanıyorum.” dedi. Rektör Polat sözlerini şu şekilde sonlandırdı: “Elbette her fakültenin açılmasında pek çok insanın emeği var, onların hepsine teşekkür ediyorum. YÖK Başkanımız Sayın Yekta Saraç ve yürütme kurulu üyelerine, İl Valimiz Sayın Aziz Yıldırım ve eski Valimiz Sayın Seddar Yavuz’a, Vekilimiz Sayın Mehmet Emin Şimşek ve Belediye Başkanımız Sayın Feyat Asya’ya; ilimizin sivil toplum kuruluşlarına ve basın mensuplarına; ayrıca Ankara’da bu hususta yardımcı olan bürokratlarımıza teşekkür ediyorum. Üniversitemizde bu işe emek veren akademisyenlerimize ve memurlarımıza teşekkür ediyorum. Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım beyefendiye hususi teşekkürlerimi arz ediyorum. En nihayet minnettarlığımızın büyüğü, çok kıymetli Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’adır. İnşallah Sayın Cumhurbaşkanımızın alakasına ve güvenine layık oluruz.”